Om samlingarna

Om Gamlaskyltar.se

Projektet Gamlaskyltar.se startades av Fredrik Åström för att dokumentera svensk reklamhistoria med fokus på tidig produktreklam på emalj- och plåtskyltar. Som hängiven samlare saknade Fredrik ett arkiv med dessa rariteter. Målet med Gamlaskyltar.se är att det ska bli ett digitalt museum där såväl redan inbitna samlare som nyfikna nybörjare enkelt ska kunna hitta de antika föremål de söker efter. Vill du bidra med din kunskap är du varmt välkommen att göra det genom att skicka in information här.

Om familjen Åström

Familjen Åström driver Svenska Kulturpärlor som bland annat innefattar Dufweholms Herrgård, Gripsholms Värdshus, Gripsholms B&B och Södertuna Slott. Alla historiska platser i Sörmland. Familjen har förutom en stor passion för mat- och hotellkultur även ett brinnande intresse för kulturhistoria.

Några av familjens omfattande samlingar innefattar förutom antika reklamskyltar i emalj och plåt även en av världens största samlingar av korkskruvar. Utöver de samlar familjen på champagne, kakelugnar, cyklar och många fler kulturhistoriskt intressanta föremål.